English version
 HOME PAGE
DESPRE NOI
MEMBRI
EVENIMENTE MEDICALE
INFORMARE PUBLICA
  MedSexInfo  
NOUTATI EDITORIALE
ARTICOLE
PARTENERI MEDIA
PREMIUL AMSR
CONTACT

www.san-sex.roBuletin oficial al AMSR
A aparut Buletinul Nr. 2
aprilie-august 2013
descarca

 FEEDBACK

Spune care este parerea ta
despre"Asociatia pentru
Medicina Sexualitatii din
Romania"
click aici


Informare publica


EVENIMENTE AMSR PENTRU EDUCAREA SI INFORMAREA PUBLICULUI LARG ASUPRA SANATATII SEXUALE

Pe langa organizarea si sustinerea de evenimente stiintifice dedicate profesionistilor din domeniul medical, un alt obiectiv al Asociatiei pentru Medicina Sexualitatii din Romania (AMSR) este acela de a organiza campanii de informare in randul populatiei in vederea constientizarii aspectelor legate de disfunctiile sexuale si de comunicarea medic-pacient. Cele mai importante evenimente AMSR adresate publicului larg au fost parte ale unor campanii pan-europene si s-au desfasurat in anii 2003, 2004 si 2005.


Campanie 2005

Saptamana de informare pentru sanatate sexuala, 9-15 februarie 2005 - editia a III-a.

Campania a fost o continuare a mesajelor transmise in 2004, avand ca scop constientizarea aspectelor legate de sanatate sexuala ca probleme de sanatate cu rezolvare medicala si comunicarea mai eficienta in relatia medic-pacient.

Imaginea campaniei a fost una sugestiva

Mesajul transmis a fost: "O relatie de cuplu implinita inseamna implicarea ambilor parteneri, iar comunicarea este primul pas spre rezolvarea problemelor. Renunta la ideile preconcepute si vorbeste cu medicul specialist-psiholog”.

In perioada 9-15 februarie, in cadrul campaniei, au avut loc urmatoarele actiuni:

 1. organizarea unei conferinte de presa.

 2. punerea la dispozitia publicului a unei linii telefonice. Au fost inregistrate 191 de apeluri telefonice, dintre care 169 de barbati (cu varste intre 16 si 67 ani) si 22 de femei  (cu varste cuprinse intre 19 si 48 ani).

 3. realizarea unui site dedicat acestui eveniment: www.san-sex2005.ro

 4. distribuirea de materiale informative si de cutii cu ciocolata
 5. interventii in emisiuni de specialitate
Atat prin intermediul liniei telefonice cat si prin formularul de pe site, ambele sexe si in special de tinerii au pus intrebari despre disfunctia erectila, ejacularea precoce si infertilitate, afectiuni genito-urinare (herpes genital, balanite, fimoza, chist ovarian, fibrom uterin, fimoza), terapia de cuplu. Multe intrebari s-au axat pe afectiunile asociate disfunctiei erectile: DZ, depresie, hipercolesterolemie, HBP, afectiuni cardiace, endocrine, HTA, fumat, stres.Campanie 2004

Saptamana europeana de educare si informare pentru sanatate sexuala, editia a II-a, 9-15 februarie 2004.

Campania pan-europeana a fost organizata de   European Society for Sexual Medecine (ESSM) si de European Sexual Dysfunction Alliance (ESDA).

Campania s-a desfasurat in 14 tari participante: Austria, Danemarca, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Israel, Polonia, Portugalia, Rusia, Spania, Marea Britanie, Turcia si Romania.

Scopul campaniei a fost reprezentat de constientizarea aspectelor legate de disfunctiile sexuale ca probleme de sanatate cu rezolvare medicala si de eficientizarea comunicarii in relatia medic-pacient

Imaginea campaniei a fost aceeasi pentru toate tarile participante la campanie si a subliniat rolul telefonului (help-line) in stabilirea  unui prim contact intre medic si pacient.

Mesajul campaniei a fost: “O viata sanatoasa inseamna echilibru in actiunile, emotiile, starile interioare, in relatia noastra de cuplu. Daca sanatatea ta sexuala este in impas, renunta la prejudecati, ai curajul si vorbeste cu medicul. Informeaza-te pentru a gasi solutia problemelor tale”.


In perioada 9-15 februarie, in cadrul campaniei, au avut loc urmatoarele actiuni:

 1. conferinta de presa cu participarea dr. Nicolae Calomfirescu, medic primar urolog si Presedinte AMSR, conf.dr. Simona Fica, Seful Clinicii de Endocrinologie Spitalul Elias si Nicu Alifantis. Conferinta a fost urmarita de peste 30 de reprezentanti ai celor mai importante ziare, posturi de radio si  de televiziune. 

 2. au fost realizate si distribuite in toata tara 1.000 de postere si 100.000 de fluturasi. Distributia s-a facut in cabinete medicale, spitale si policlinici din Bucuresti, Brasov, Cluj, Iasi, Ploiesti, Timisoara, Târgu Mures, Drobeta Turnu Severin peste 650 de farmacii din toata tara.


 3. au fost oferite 3.000 de CD-uri cu melodiile lui Nicu Alifantis cuplurilor avand varsta de peste 35 de ani, prezente la spectacolele de teatru si opereta desfasurate in Bucuresti si Ploiesti.

 4. linia telefonica la care un medic a raspuns mesajelor celor interesati de problemele de sanatate sexuala. In perioada 9-18 februarie au fost preluate 352 de apeluri (343 de barbati si 9 femei). Problemele discutate s-au referit mai ales la disfunctie erectila (63%) si ejaculare precoce (28%).
A fost realizat un site dedicat acestui eveniment: www.san-sex2004.roCampanie 2003

Saptamana europeanade educare si informare pentru sanatate sexuala (European Sexual Awareness Event), 10-17 februarie 2003, campanie pan-europeana, initiata de European Sexual Disfunction Alliance.

Derulata sub sloganul "Disfunctiile sexuale reprezinta o problema de sanatate, nu o afectiune", campania a debutat pe 10 februarie 2003, in cadrul unei conferinte de presa. Conferinta a fost prezidata de dr. Nicolae Calomfirescu, medic primar urolog si presedinte al AMSR si de prof.dr. Aurora Liiceanu, psiholog.

In perioada 10-14 februarie, in cadrul campaniei, au avut loc urmatoarele activitati derulate de AMSR:

 1. realizarea unui spot TV pe aceasta tema si difuzarea lui de catre TVR1.

 2. interviuri si discutii cu medici specialisti, pe tema sanatatii sexuale – dr. Nicolae Calomfirescu, prof. dr. Aurora Liiceanu,  dr. Cristian Andrei – in cadrul unor emisiuni difuzate de cele mai importante televiziuni si radiouri (TVR1, National TV, Realitatea TV, Antena Bucurestilor).

 3. aparitia articolelor in presa scrisa generale si medicala (Viata Medicala).
peste 100,000 de postere si fluturasi au fost distribuite in toata tara, in policlinici, spitale, farmacii, cinematografe, mall-uri sau la expozitii si evenimente organizate cu ocazia zilei de Sfantul Valentin.Copyright 2004. Asociatia pentru Medicina Sexualitatii din Romania. Site creat si realizat de web design, dezvoltare web, multimedia, web hosting, identitate de corporatie si grafica publicitara